Al meer dan 5.000 jaar heeft de panda-vriendelijke bamboe plant doorstaan als een van de meest duurzame, dramatische en exotische materialen voor interieurontwerp. Gunstig door high-end en DIY ontwerpers, bamboe en geweven houten raambekleding voegen een gevoel van zen en een vleugje avontuur toe aan bijna elk decor. Maar voordat je het bamboebos ingaat, zijn hier een paar ‘FAQ’s’ die je moet weten over deze prachtig veelzijdige raambehandelingen.

1. Wat is het verschil tussen natuurlijke bamboe en geweven houten jaloezieën of tinten?

Naast het feit dat bamboe eetbaar is (ook wat panda’s betreft), worden bamboe raambehandelingen gemaakt van de natuurlijke vezels van de bamboeplant. De geweven houten behandelingen worden gemaakt van een combinatie van bamboe, rotan, jute, grassen en riet om een verscheidenheid aan kleurmogelijkheden te creëren. Spreken van kleur, goed om te weten dat de seizoenen kan de kleur van deze natuurlijke riet, grassen, enz. veranderen. Als u meer dan één venster doet, raden wij u aan om alle jaloezieën te bestellen of te kopen die u nodig heeft voor dezelfde ruimte op hetzelfde moment om mogelijke kleurstof veel veranderingen te voorkomen.

2. Zijn bamboe raambehandelingen waterdicht?

Bamboe gedijt op natuurlijke wijze in een natte, tropische omgeving, dus een beetje regen doet geen pijn. Daarom zijn ze een geweldige optie voor de patio en andere buitenruimtes.

3. Zorgen bamboe tinten voor voldoende privacy?

Terwijl de textuur en het weefsel van bamboe raambekleding zorgt voor wat gefilterd licht dat op natuurlijke wijze doordringt, kun je gemakkelijk elke ‘doorkijk’ controleren door eenvoudigweg een privacy of verduisteringsfolie toe te voegen. Raampanelen of gordijnen kunnen ook worden gebruikt met deze veelzijdige tinten om het uitzicht van buitenaf te minimaliseren en tegelijkertijd een echt custom look aan de binnenkant te creëren.

4. Kan ik draadloos met bamboe werken?

Absoluut. De grootste trend op het gebied van jaloezieën is snoerloze bediening, een functie die je ook kunt krijgen met bamboe en geweven houten bekledingen (en ook met snoer, als je wilt). Til ze eenvoudig op en laat ze zakken met een eenvoudige trekring die discreet in de onderste rail is opgeborgen. Draadloze lift elimineert ook het ‘vangen’ van traditionele koorden aan de van nature ruwere randen van deze producten.

5. Is bamboe een slimme ontwerpkeuze?

Na al die jaren (bamboe werd 5.000 jaar geleden voor het eerst gebruikt als decor voor de inrichting van de reis in China), blijven bamboe raambehandelingen een constante in de stal van veel ontwerpers om vele redenen:

  • De heetste designtrends van vandaag de dag vragen om natuurlijke texturen, waardoor bamboe een natuurlijke keuze is.
  • Ze zijn veelzijdig genoeg om bijna elk decor aan te vullen en verkrijgbaar in verschillende kleuren.
  • Gemaakt van exotische, natuurlijke, milieuvriendelijke materialen, bieden ze duurzame, duurzame schoonheid.